POSTIMEHE INTERVJUU Jüri Käo: loodan, et Kaja Kallas saab Reformi juhiks (6)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Jüri Käo.
Ettevõtja Jüri Käo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suurettevõtja Jüri Käo hinnangul on järsk alkoholiaktsiisi tõus läbi ajaloo kõige kehvem regionaalpoliitiline otsus, mille reaalset mõju praegu Toompeal istuvad inimesed ei taju.

Käo kutsub ka teisi ettevõtjaid panustama sellesse, et Kaja Kallasest saaks Reformierakonna juht ning et see erakond oleks järgmiste valimiste järel jälle valitsuses. Seda seepärast, et majanduskasv ei kesta igavesti ja kui ükskord saabuvad raskemad ajad, on valitsuses hädasti vaja inimesi, kes majandusest ka midagi jagaksid, ütles Käo intervjuus Postimehele.

Te olete mitme suure ettevõtte (Liviko, Balbiino, Tallinna Kaubamaja – toim) omanik. Kui hea ettevõtluskeskkond on praegu Eestis?

Ettevõtluskeskkond on Eestis ikkagi hea. Eks me peame ennast võrdlema teiste riikidega ega saa küll öelda, et halb oleks.

Minu küsimus on pigem ajendatud uuest maksusüsteemist. Kas sellega on kaasa aidatud ettevõtluskeskkonna parandamisele või pigem seda halvemaks muudetud?

Kui võtta näiteks alkoholiaktsiisi temaatika, siis minu arvates on tegu Eesti Vabariigi kõige suurema regionaalprojektiga, aga kahjuks miinusmärgiga. Inimesed on suunatud ostma kaupu väljastpoolt. On kurb, et räägitakse alkoholiaktsiisi vähemast laekumisest, aga ei räägita saamata jäänud käibemaksust. Need summad on kokku pigem ikka üle saja miljoni, mis jäävad riigil saamata. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles