Utilitas rohelise energia toodang kasvas mullu ligi 30 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utilitase koostootmisjaam.
Utilitase koostootmisjaam. Foto: Utilitas

Energiakontsern Utilitas tootis 2017. aastal 1 105 000 MWh rohelist energiat, mida on ligi kolmandiku võrra enam kui 2016. aastal.

Eelmisel aastal tootis Utilitas kokku 1 680 600 MWh soojus- ja 243 600 MWh elektrienergiat, mida oli võrreldes mullusega vastavalt 12 protsenti ja 40 protsenti rohkem. Elektritoodang kasvas märgatavalt Utilitase teise soojuse ja elektri koostootmisjaama käivitamise järel, teatas Utilitas.

«See on Utilitase viimase aja mahukaim investeerimisprojekt, tänu millele toodetakse suurem osa Tallinna kaugküttesoojusest mittefossiilsetest kütustest ning enamus tarbitavast energiast tuleb koostootmisjaamadest,» sõnas Utilitas kontserni juht Priit Koit.

Koostootmise ja biokütuste kasutamisega hoidis Utilitas enda sõnul möödunud aastal ära üle 500 000 tonni CO2-heite paiskumist atmosfääri, mida on 20 protsenti enam kui eelnenud aastal. «Just nii palju rohkem tekiks süsihappegaasi, kui toota sama kogus energiat gaasist ja põlevkivist,» lisas Koit.

Utilitase kaugküttevõrkudega liitus üle Eesti möödunud aastal 92 hoonet koguvõimsusega 49 megavatti. Utilitas varustas eelmisel aastal soojusega kaheksas Eesti linnas 4741 hoonet, sealhulgas üle 165 000 kodumajapidamist.

Kontserni ettevõtted investeerisid 2017. aastal kokku 21 miljonit eurot, sellest üle 11 miljoni soojusvõrkude ehitamisse ning ligi 10 miljonit eurot energia tootmisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles