Tõniste: töötavaid pensionäre soosides kohtleks me teisi ebavõrdselt (22)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste.
Rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Madis Sinivee

Rahandusminister Toomas Tõniste sõnul tähendaks töötavatele pensionäridele maksuvaba tulu erandi tegemine teiste isikugruppide ebavõrdset kohtlemist, mistõttu ei ole see kuidagi põhjendatud. 

Jutt käib Reformierakonna poolt jaanuari alguses algatatud eelnõust, millega sooviti maksustamisperioodi tuluna mitte käsitleda pensione ning kohustusliku ja täiendava kogumispensioni väljamakseid.

Teatavasti kaotavad uue maksuvaba tulu süsteemiga jõukad pensionärid rohkem kui tavalised suurema tulu saajad. Seetõttu soovis Reformierakond neile ka erandit. 

«Uus maksuvaba tulu arvestamise kord on ühetaoline ning käsitleb maksumaksjaid võrdselt, olenemata teenitud tulu liigist või tulu saaja sotsiaalsest staatusest. Väljamaksed pensionifondidest ja pensionid ei ole siinkohal poliitilise valikuna erandiks,» põhjendas Tõniste.

Rahandusministri sõnul tähendaks töötavatele pensionäridele erandi tegemine teiste isikugruppide ebavõrdset kohtlemist. «Seega ei ole käesoleval juhul pensionäridele täiendava soodustuse tegemine põhjendatud,» märkis ta.

Lisaks heitis minister ette, et reformierakonna esitatud eelnõu mõjude analüüsi osas ei ole käsitletud muudatustega kaasnevat maksutulu vähenemist ega pakutud sellele rahalist katteallikat. 

Kommentaarid (22)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles