Lux Expressi reisijate arv Peterburist tegi pühade ajal rekordi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi buss.
Lux Expressi buss. Foto: Laura Oks

Lux Express vedas Peterburi liinidel pühadeperioodil mullusega võrreldes ligi veerandi võrra rohkem reisijaid, püstitades uue rekordi.

«Vene turistidele meeldib veeta pühi Eestis. Aastavahetusel ja Venemaa pühade ajal kasvas reisijate arv meie Peterburi liinidel 22 protsenti ja Venemaa kodanikest reisijaid oli 24 protsenti enam kui mullu,» ütles Lux Expressi müügi- ja turundusjuht Anna Širinskaja pressiteates. «Tihti olid meie bussid juba varakult eelmüügist täis müüdud, samuti ka täiendavad väljumised.»

Venemaa reisijate arv kasvab Širinskaja sõnul Lux Expressi liinidel pidevalt, kuid tänavu püstitas see uue rekordi. Pühade ajaks lisas Lux Express Tallinn-Peterburi liinile 51 lisareisi ehk üle 2500 täiendava istekoha. 

Kõige populaarsemaks sihtkohaks oli Venemaa turistide seas Tallinn, kuid reisijaid jagus ka Ida-Virumaale, eelkõige Narva ja selle ümbrusesse. Suvel avas Lux Express uue liini Peterburi ja Jõhvi vahel peatustega Narvas ja Ida-Virumaal.

Positiivset mõju Venemaa turistide arvu kasvule avaldavad nii tugevam rubla kurss kui ka paremad bussiühendused Venemaa ja Eesti vahel.

Lux Express tähistas mullu 20 tegutsemisaastat Venemaa turul ning täna pakub bussiettevõte rahvusvahelisi bussiühendusi Peterburi, Moskva, Soome ja Balti riikide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles