Metsade uppumine võib tõsta sooja hinda

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Puiduhake.com omanik Erkki Naabel rääkis eile, et praegu lähevad küttefirmadele kaubaks ka kännud ja muu puupraht.
OÜ Puiduhake.com omanik Erkki Naabel rääkis eile, et praegu lähevad küttefirmadele kaubaks ka kännud ja muu puupraht. Foto: Tairo Lutter

Vaatamata metsafirmasid liigniiskuse pärast tabanud raskustele suudavad katlamajad auru katkestusteta üleval hoida ning kardetav hinnatõus ähvardab soojatarbijaid alles järgmisel küttehooajal.

Postimehega rääkinud hakkpuidutootjad kinnitasid nagu ühest suust, et täidavad katlamajade ees võetud kohustused ning küttepuiduga varustamisel ei ole põhjust katkestusi karta.

«Meie suudame oma lepingupartnerite ees kohustused täita ja vajadusel ka mõnele sõbralikule ettevõttele abikäe ulatada,» kinnitas Viimsis katlamajadele kütet valmistava ettevõtte Puiduhake.com omanik Erkki Naabel. «Küttefirmade nõuded kvaliteedile on praegu muutunud väga paindlikuks – saame neile müüa nii kändusid kui ka ehituspuidu jääke, mida nad varem nähagi ei tahtnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles