Soe sügistalv võib pärssida majanduskasvu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe talv metsas.
Soe talv metsas. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Viimased kaks kuud on Eestis keskmine õhutemperatuur olnud tublisti normist kõrgem, mis võib oma jälje jätta ka majandussektoreis, mille tulemused sellest sõltuvad.

Ilmateenistuse andmeil oli detsember Eestis 3,3 kraadi ja november 1,9 kraadi normist soojem, mistõttu palus ERRi toimetus majandusministeeriumite analüütikutel hinnata, kas sellel on meie majandusele pärssiv mõju, kirjutab ERR.

Kuna energiasektori toodang langes oktoobris 7,5 protsenti ja novembris 9,5 protsenti, ja eeldades, et detsembris jätkas langus samamoodi, siis võib väga laialt ja lihtsustatult võttes arvata, et soe neljas kvartal võib kärpida sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvu 0,1 protsendi võrra.

Majandusministeeriumi analüütikud tõid esile veel, et SKP-le mõjub negatiivselt odavamate kommunaalkulude tõttu vähenenud sisetarbimine. Lisaks võib majanduskasvu vähendada Eesti metsandussektori käekäik seoses erakordselt suure sademete hulgaga.

Kuidas mõjutab soe ilm Eesti majandust, loe pikemalt ERRist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles