Riik ei plaani metsas eriolukorda välja kuulutada

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Liis Treimann

Kuigi metsatöösturid ei suuda enam vihmades uppuvatest metsadest puitu õigeks ajaks välja vedada, leiab keskkonnaministeerium, et olukord ei ole siiski nii hull ja eriolukorda pole vaja.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit ning Eesti Erametsaliit kuulutasid seoses erakordselt suure sademete hulgaga välja eriolukorra, millele loodavad riigipoolset kinnitust. Nad ütlevad, et tänastes märgades oludes ei ole metsatööde tegemine looduskeskkonna suhtes vastutustundlik ja läheb vastuollu metsanduse hea tavaga.

Metsandussektor ei eelda finantsilist tuge tekkinud olukorras, küll aga riigipoolset kinnitust tekkinud eriolukorrale, teatasid liidud.

Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp leidis, et kuigi erakordselt vihmane poolaasta on põhjustanud metsasektori ettevõtetele raskusi lepingujärgsete kohustuste täitmisel, ei ole veel tegemist eriolukorraga.

Ta avaldas lootust, et praegusel juhul on võimalik olukorda lahendada teisi meetmeid kasutades. «Selleks kutsume kõiki osapooli mõistvale suhtumisele, sealhulgas lepingulistes suhetes olevaid osapooli puidu tarneraskustega arvestamisel,» märkis ta.

Lamp selgitas, et valitsus võib loodusõnnetusest, katastroofist või nakkushaiguse levikust põhjustatud eriolukorra lahendamiseks välja kuulutada eriolukorra, kui olukorda ei ole võimalik lahendada ilma hädaolukorra seaduses sätestatud juhtimiskorraldust või meetmeid rakendamata.

Ernits on pahane: Kiisler, miks sa jokutad?

Riigikogu liige Peeter Ernits peab riigi vastust piinlikuks. Enda sõnul küsis ta keskkonnaministrilt Siim-Valmar Kiislerilt juba eelmisel nädalal, miks ta eriolukorda välja ei kuuluta. «Minister ei saanud aru, miks seda vaja on,» imestas Ernits sotsiaalmeedias.

«Mis toimub, minister Kiisler? Jalad kõhu alt välja – mine vaata, mis metsas toimub. Ja kuidas rasked masinad teid lôhuvad!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles