Töötute arv on aastaga kasvanud (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Valgamaa osakond.
Töötukassa Valgamaa osakond. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi ettevõtjad kurdavad üha rohkem töökäte puuduse üle, on töötute arv aasta jooksul hoopiski kosunud. 

Möödunud aasta detsembri lõpus oli töötuna registreeritud 31 061 inimest ehk 4,8 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 9 605. Töövõimereformi mõjul on registreeritud töötute arv aasta jooksul suurenenud, teatas töötukassa.

Seetõttu oli 2017. aasta lõpu seisuga registreeritud töötuid 9,2 protsenti rohkem kui 2016. aasta lõpus. Registreeritud töötuse määr oli 2017. aasta lõpus 0,4 protsendipunkti kõrgem kui aasta tagasi.

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ütles, et nad vahendasid möödunud aastal 57 000 töökohta, mis on läbi aegade suurim arv vahendatavaid töökohti. 

Registreeritud töötuse määr oli detsembris kõrgeim Ida-Virumaal (9,5%), Põlvamaal (9,3%) ja Valgamaal (9,1%) ning madalaim Harjumaal (3,5%), Saaremaal (4,3%) ja Tartumaal (4,3%).

2017. aasta keskmine registreeritud töötuse määr suurenes võrreldes 2016. aasta näitajaga enim Põlvamaal (1,3 protsendipunkti) ja Võrumaal (0,9 protsendipunkti).

Ida-Virumaal, Raplamaal ja Järvamaal aasta keskmine registreeritud töötuse määr langes. Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid detsembri lõpus lihttöölised (23%), oskustöötajad ja käsitöölised (18%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles