Aastalõpuspurt Eesti Raudtee veomahtusid ei päästnud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarongid Valga raudteejaamas
Kaubarongid Valga raudteejaamas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Eesti Raudtee kaubaveomaht kasvas mullu detsembris aasta varasemaga võrreldes 14,7 protsenti, oli kogu aasta tulemus ühe protsendi võrra väiksem kui 2016. aastal.

Kaubaveomaht Eesti Raudtee infrastruktuuril ulatus 2017. aastal 12,4 mln tonnini, mis võrreldes 2016. aastaga oli ühe protsendi võrra madalam tulemus, teatas ettevõte pressile. Aasta lõppes aga positiivsel noodil, sest detsembris veeti kaupa 1,34 miljonit tonni, mida on 14,7 protsenti enam kui möödunud aastal.

«Kuigi transiitkaupade veomahtude langust ei õnnestunud peatada, saavutasime tänu kohalike- ja eksportvedude ning reisijateveo jätkuvale kasvule planeeritust oluliselt parema tulemuse,» kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

Transiitveod moodustasid Eesti Raudteel liikunud vedudest 61 protsenti, olles kokku 7,59 mln tonni. Aastaga vähenes veomaht 5,5 protsenti. Kohalikus ühenduses veeti kokku 3,24 mln tonni kaupa ja see oli 12,4 protsenti rohkem kui aasta varem. Importvedude 1,31 mln tonni oli 6,3 protsenti väiksem kui aasta varem ja eksportveod kasvasid 23 protsenti, olles kokku 0,26 mln tonni.

Reisijate arv raudteel kasvas aastaga 7,4 protsenti, mis tähendab, et rongi kasutas transpordivahendina kokku 7,44 mln inimest. Kohalikus ühenduses sõitis rongidega 7,33 mln inimest, mis on 7,4 protsenti rohkem kui eelmine aasta ja rahvusvahelist reisirongi kasutas 105 300 inimest, see näitaja on samuti tõusnud 3,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles