Uues Juhkentali ärikvartalis hakkab tööl käima Kärdla jagu inimesi (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nelja aasta pärast etapi kaupa valmima hakkavas Juhkentali ärikvartalis tekib nii palju uusi bürooruume ja kortereid, et sellel kitsukesel maa-alal hakkab iga päev käima umbes Kärdla linna jagu inimesi, samas kui liikluskorralduse muudatusi linnas plaanitud ei ole.

Juhkentali kvartalisse rajatav kolmest kõrghoonest koosnev Valguspargi arendus toob Tallinnasse kõrgeima ärihoone, vahendab ERRi uudisteportaal.

30-korruseline torn kujuneb kõrgemaks nii Olümpia hotellist kui kõigist Ülemiste Citys asuvatest ärihoonetest ning kokku hakkab Juhkentali rajatavas ärikvartalis käima iga päev umbes 3800 inimest ehk umbes Kärdla või Paldiski linna jagu inimesi.

Kuivõrd kvartali projekteerimine alles algab, pole arendajal neli aastat enne esimese etapi valmimist ühtki tulevast rentnikku veel ette näidata, kuigi seda, et rentnikest puudust tuleks, arendaja ei pelga.

Ehkki südalinnas kõrghoonete ehituseks ruumi veel jagub, ei tule tänavad juba praegu liikluskoormusega toime, samas linnal kasvavale koormusele aga lahendust ei ole ega tule. 

«Kahjuks ei Liivalaia tänavat ega Juhkentali tänavat pole võimalik laiemaks teha ja seal tulevad juba erakinnistud vastu,» tõdes Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles