Vaidlused lükkavad miljarditehase planeeringu algust edasi (11)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Polli ja Margus Kohava
Aadu Polli ja Margus Kohava Foto: Erakogu

Vaidlustused on venitanud Emajõe kanti planeeritava puidurafineerimistehase riikliku eriplaneeringuga alustamist, ent nüüdseks on asjad selgeks vaieldud ning juba kevadel võib alata planeeringu sisuline arutelu.

Hange riigi eriplaneeringule konsultantide leidmiseks kuulutati välja juba 17. augustil ja esimene pakkumuste esitamise tähtaeg oli septembris, vahendab Äripäev

Enne tähtaega vaidlustati hange aga vaidlustuskomisjonis ja ehkki sealt saadi positiivne vaidlus, jätkus vaidlus kohtutes. Viimase otsuse langetas riigikohus vahetult pärast aastavahetust, jättes vaidlustaja kassatsioonikaebuse menetlusse võtmata. Konsultantide leidmise hanke viibimise tõttu on edasi lükkunud ka eriplaneeringu sisulise arutelu algus.

Miljarditehase projekti vedava Est-For Investi juhastuse liige ja plaani üks põhilisi eestvedajaid Margus Kohava ütles, et ehkki eriplaneeringu protsess tehase rajamise võimalikkuse selgitamiseks pole vaidlustuste tõttu veel alata saanud, on investorid siiski optimistlikud ja soovivad uuringuetapiga kindlasti lõpuni minna.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles