Rail Balticu Pärnu-Rapla lõigu ettevalmistustööd on juba alanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu projekti arutelu
Rail Balticu projekti arutelu Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Rail Balticu raudteetrassi rajamiseks loodud kolme Balti riigi ühisettevõte AS RB Rail kuulutas välja hanked kahe raudteelõigu, sealhulgas Pärnu-Rapla, projekteerimiseks ja järelevalve teostamiseks.

RB Rail kuulutas välja hanked Rail Balticu Pärnu-Rapla lõigu raudtee projekteerimiseks ning ehitusaegse autorijärelevalve teostamiseks ning Kaunas-Ramygala lõigu projekteerimiseks ning vastava järelevalve teostamiseks, teatas ettevõte.

«Võime tunnistada, et oleme kolmes Balti riigis jõudnud Rail Balticu projekti projekteerimisetappi,» sõnas ASi RB Rail vaneminsener Jean-Marc Bedmar. Hanked viiakse läbi Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ning Leedu transpordi- ja kommunikatsiooniministeeriumi nimel. Kummagi hanke pakkumuste esitamiste tähtaeg on 29. jaanuar 2018.

Eelmisel aastal alustas ettevõte projekteerimisnormide ettevalmistamisega, Eiropas Dzelzceļa līnijas kuulutas välja Läti reisijateterminalide projekteerimise hanke, tegeleti Balti riikide esialgse konsolideeritud tehnilise projektiga ja 2017. aasta lõpus kuulutati välja esimesed tööprojekti koostamise hanked.

«Need kaks konkurssi on vaid mõned paljudest eesolevatest raudteeliinide projekteerimishangetest, mis enne 2022. aastat ellu viiakse,» lisas RB Rail vaneminsener.

Konkursid koosnevad kahest etapist. Esiteks kandidaatide valimine, kes kutsutakse esitama ettepanekut konkursi teise etappi. Teiseks ettepanekut esitama kutsutud kandidaatide ettepanekute hindamine ning lepingu sõlmimise õiguse andmine. Üksikasjalik teave hangitavate teenuste ulatuse kohta antakse konkursi esimesesse etappi kvalifitseerunud kandidaatidele.

Nende hangete eesmärgiks on teostada uuel standardse rööpmelaiusega kaherööpmelise elektrifitseeritud reisijate- ja kaubaveo kiirraudtee Rail Balticu Pärnu-Rapla ning Kaunas-Ramygala lõikude muldkeha, pealisehitise ning seotud tsiviilehitiste ehitusprojekt, samuti ehitusaegne autorijärelevalve.

RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Selle aktsiad kuuluvad võrdsetes osades Eesti RB Rail AS-ile, Läti SIA-le Eiropas Dzelzceļa Līnijas ja Leedu UAB-le Rail Baltica Statyba.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles