Töötukassa: suurim konkurents on juhtide ja lihttööliste kohtadele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa pakkumistes on kõige rohkem töötuid ühe vaba töökoha kohta on juhtide seas.
Töötukassa pakkumistes on kõige rohkem töötuid ühe vaba töökoha kohta on juhtide seas. Foto: SCANPIX

Kõige suurem konkurents ehk kõige rohkem töötuid ühe vaba töökoha kohta on juhtide ning lihttööliste hulgas, kus ühele vahendatavale töökohale on üle 50 inimese, lausus töötukassa analüüsiosakonna juhataja Anne Lauringson.

Võrreldes töötute arve ja vabu töökohti esimese kvartali lõpu seisuga, on kõige väiksem konkurents vaba töökoha pärast seadme- ja masinaoperaatorite, teenindus- ja müügitöötajate ning keskastme spetsialiste hulgas, kus ühe pakutava töökoha kohta on alla 15 töötu, kes viimati töötasid samal ametialal, selgitas Lauringson.

Viimasel ajal on tema sõnul teistest ametialadest rohkem suurenenud tööpakkumiste arv teenindus- ja müügitöötajatele. Samuti on suurenenud tööpakkumiste arv oskus- ja käsitöölistele, seadme- ja masinaoperaatoritele ning lihttöölistele.

12.mai seisuga on töötukassal 3584 tööpakkumist, neist välismaal 348. Nädal varem oli neid pakkumisi 989.

Tööpakkumiste suurenemise puhul on Lauringsoni sõnul kindlasti oma osa hooajatööde suurenemisel aga see ei ole ainus põhjus. «Üks, ilmselt kõige olulisem, põhjus on Eesti majanduse elavnemine,» lausus ta.

Töötukassa poolt vahendatavate töökohtade arv hakkas Lauringsoni sõnutsi kiiresti kasvama 2009. aasta lõpus ning jõudis 2010. aasta kevadeks kõrgemale tasemele kui kunagi varem. Selle aasta esimestel kuudel on olnud uute vahendatavate töökohtade arv veelgi kõrgemal tasemel kui eelmise aasta vastavatel kuudel.

«Seega on näha, et vahendatavate töökohtade arvu kasvu taga on eelkõige Eesti majanduse elavnemine. Samuti avaldab positiivset mõju töötukassa aktiivne suhtlus tööandjatega ja tööandjate meetmete pakkumine,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles