Ametnikud peavad pensionäride teavitust piisavaks (3)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi paljusid töötavaid pensionäre tabas sissetuleku vähenemine aasta alguses ebameeldiva üllatusena, kinnitavad nii maksuamet kui sotsiaalkindlustusamet, et pensionäride teavitamisega on korralikult tegeletud.

Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõuniku Pirjo Künnapuu sõnul on praegu koostamisel värske statistika selle kohta, kui paljudel pensioni saajatel sissetulek suurenes, kui paljudel vähenes, mis põhjustel suurenes või vähenes jne. See info on olemas alates 10. jaanuarist ehk homsest.

Künnapuu kinnitusel on sotsiaalkindlustusamet lisaks kõikidele kajastustele ajakirjanduses saatnud inimestele ka konkreetselt neid puudutava info meilile. «Samuti on meil alates 1. novembrist eraldi tulumaksuteemaline infotelefon, kus iga päev vastavad ja kliente nõustavad 60–70 inimest. Oleme teinud koolitusi ja käinud näiteks pensionäride päevakeskustes muudatusi tutvustamas,» rääkis Künnapuu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles