Pensionäride esindajad imestavad eakaaslaste hämmelduse üle (38)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa pensionäride ühenduse juhatus (vasakult) Maie Piil, raamatupidaja Liivi Tärk, Anne Nõmmets, Eha Karm, Kärdla osakonna juhatuse esinaine Urve Merendi, juhatuse esinaine Tiiu Vannas, Külli Korol, Virve Maivel, Moonika Nurs ja revisjonikomisjoni liige Mare Karavin.
Hiiumaa pensionäride ühenduse juhatus (vasakult) Maie Piil, raamatupidaja Liivi Tärk, Anne Nõmmets, Eha Karm, Kärdla osakonna juhatuse esinaine Urve Merendi, juhatuse esinaine Tiiu Vannas, Külli Korol, Virve Maivel, Moonika Nurs ja revisjonikomisjoni liige Mare Karavin. Foto: Harda Roosna / Hiiu Leht

Pensionäride esindajate sõnul on pensionipäeval oma kontolt senisest väiksema summa avastanud eakate pahameel arusaamatu, sest teavet uue tulumaksuvaba miinimumi arvestamise kohta on jagatud piisavalt, olgugi et töötavate pensionäride rahakoti kallale minek ei pruugi tunduda õiglane. 

Hiiumaa pensionäride ühenduse juht ja kohalik tantsuõpetaja Tiiu Vannas arvab, et elupäevad tööl käinud inimestele oleks ikkagi õiglane säilitada 500 euro tulumaksuvabastus, hoolimata sellest, kas pensionär käib edasi tööl või mitte.

«Ma ei ütleks, et teavitust on vähe olnud. Kui inimene ise tunneb huvi ja tahab endale selle teema selgeks teha, küll ta siis vajaliku info üles leiab. Lehest on tulnud selle kohta küll palju teavet ja mina ise olen arvutikasutaja, internet on materjali täis. Töö juurest ju tuleb ka selle kohta infot. Ei saa öelda, et teavitust oleks vähe või et see segane oleks. Mina küll ei kurda, et ma ei tea nüüd äkitselt, mida teha,» rääkis Vannas.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles