Mikk Talpsepp: näeme raha väärtuse kokkukukkumist, mille ohjeldamisega saavad olema suured probleemid (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Talpsep
Mikk Talpsep Foto: Aivar Pau

Läinud aastal turgude langust oodanud ning enam kui 75protsendise miinusega lõpetanud Etalon Varahalduse investeeringute juht Mikk Talpseppleiab, et eelkõige on turge toetanud rahatrükk ning ta ei imestaks, kui Dow Jonesi indeks ületab peagi ka 35 000 punkti piiri.

Talpsepp märkis Äripäevale antud intervjuus, et ta ei oodanud ta, et turud suudavad 2017. aastal tõusu jätkata, vaid arvas, et kõigepealt näeme me kriisi ning erakordne aktsiate tõus ja inflatsiooni väljumine kontrolli alt tulevad alles järgmises tsüklis.

«Siiamaani arvan, et järgmine tõusutsükkel pärast järgmist kriisi saab olema erakordne – raha on juurde trükitud nii palju, et see lõpeb erakordse inflatsiooniga paljudes maailma riikides ja piirkondades. Pakun, et järgmises tsüklis saab Hiina inflatsioon olema kaugelt üle 10 protsendi aastas ja kuigi hindade baasilt võib tunduda, et Hiina raha on odav, siis saame siiski näha suurt inflatsiooni, kui madratsi alla kogutud raha püütakse kulutada. Kui see algab, siis näeme raha väärtuse kokkukukkumist, mille ohjeldamisega saavad olema suured probleemid,» rääkis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles