Vähi küsib reisisadama rajamiseks riigi raha (5)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe promenaadi avamine.
Sillamäe promenaadi avamine. Foto: Ilja Smironov/Postimees

Sillamäe Sadama nõukogu liige Tiit Vähi taotleb valitsuselt Sillamäe sadama Ida-Viru investeeringute programmi lisamist, et seal riigi toel välja arendada reisisadam.

Pooles ulatuses Tiit Vähi Silmet Grupile kuuluv sadam on varem reisijaid teenindanud ja on sellest huvitatud ka praegu, kuid kapitalimahuka reisisadama rajamiseks jääb jõust puudu ning kaubalaevade teenindamisest väiksema tasuvuse tõttu pole õnnestunud kapitali kaasata ka mujalt, kirjutab Vähi valitsuse ministritele, kirjutab Äripäev.

Nüüd on linnas tehtud korda peatänavad ja toimub rannapromenaadi rajamine, mistõttu võiks uuesti mõelda reisi- ja jahisadama avamisele. Sillamäe Sadama hinnangul on Peterburi Morskoi Fassad kruiisilaevade liikluse tõttu sageli üle koormatud ning tekkinud on vajadus täiendava puhversadama järele Soome lahel, kus oleks võimalik oodata kai vabanemist Peterburis.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles