Poola peaminister loodab, et Brexiti-järgne segadus peletab poolakad koju (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Mateusz Morawiecki.
Peaminister Mateusz Morawiecki. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix

Poola uus peaminister Mateusz Morawiecki näeb Brexitit võimalusena, et Poola majandus esiliigasse tõsta. 

Morawiecki loodab, et välismaal haritud noored poolakad, kelle tulevane elukorraldus on Suurbritannias Brexiti tõttu ebakindel, tulevad tagasi Poola ja annavad oma panuse riigi kiirelt kasvavasse majandusse, kirjutab Politico.

Mida kiiremini inimesed koju tagasi tulevad, seda rutem jõuab Poola Lääne-Euroopale järele.

Poola haritud tööjõud on juba meelitanud riiki panku nagu Goldman Sachs ja J.P. Morgan. IT erialade lõpetajate arvu poolest on Poolast Euroopas ees ainult Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa. «Meelitame töökohad Londonist Poola, nii saavad inimesed siia  jääda. Väljaränne Poolast on rekordmadal,» rääkis Morawiecki eelmisel aastal.

Mõnus elu Suurbritannias ja jonnakalt konservatiivne valitsus tähendavad aga seda, et kõige ihaldatumad töökäed – ettevõtete juhid, pankurid – koju tagasi ei kipu.

Vaatamata arengutele mõjub Poola endiselt konservatiivse katoliikliku maana, kus just kärbiti kohtunike sõltumatust. Euroopa Liidu hukkamõist murendab mainet veelgi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles