Valmimas on Rail Baltica tasuvusuuring

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee
Raudtee Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Balti riigid on tellinud Tallinna Varssaviga ühendava Rail Baltica tasuvusuuringu, mis peaks andma ülevaate, mis raudteeliini ühendamiseks ära teha vaja on ning palju selleks reaalselt raha kuluda võiks.

Uuringu tõstis esile tänasel pressibriifingul Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas, kelle sõnul on selle tulemused ülimalt positiivsed. Tema sõnul pole projektile kuluv summa ka utoopiline vaid reaalselt tehtav.

Samas ei tahtnud Kallas uuringust täpsemalt rääkida. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressinõunik Rasmus Ruuda märkis, et mida transpordivolinik näha võis oli uuring mustand. Terve uuring valmivat kuu pärast, misjärel selle tulemused ka avalikuks tehakse.

Praegu on Rail Baltica valmistähtaeg veel lahtine. Viimati võttis sel teemal avalikult sõna peaminister Andrus Ansip, kelle sõnul on reaalne vähemalt Riiga kiirusega 120 km/h sõita kahe aasta pärast. 

Samas on vahepeal Läti teatanud, et neil puudub Rail Baltica oma osa väljaehitamiseks raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles