Kinnisvara ruutmeetrihind Eestis: Tallinnas üle 1700, Mõisakülas 40 eurot

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunis kodu Mõisakülas
Kaunis kodu Mõisakülas Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel aastal oli Tallinna korteriomandite keskmine ruutmeetrihind 1751 eurot ning linnaosade võrdluses olid kalleimad pinnad ootuspäraselt kesklinnas. Hinnaskaala teise otsa jäi Eesti väikseim linn Mõisaküla keskmise ruutmeetrihinnaga 39,59 eurot.

Kõige aktiivsemalt vahetas kinnisvara omanikku Harjumaal ja Tallinnas, kus tuli maksta ka kopsakaimat hinda. Kui kogu Eesti keskmiseks ruutmeetrihinnaks kujunes aasta lõikes 1163 eurot ruutmeetri kohta, siis Tallinnat kõrvale jättes olnuks ruutmeetrihinna keskmine 707 eurot, vahendab ERRi uudisteportaal.

Maakondade lõikes on kõrgeim keskmine ruutmeetrihind Harjumaal - 1626 eurot. Odavaimad kinnisvarahinnad leiab maakondlikult Valgamaalt, kus keskmine hind on 168 eurot ruutmeeter, ning Jõgevamaalt - keskmine 181 eurot ruutmeeter. Eesti linnade kinnisvarahindade reastamisel leiab alumisest otsast Mõisaküla ligi 40-eurose ruutmeetrihinnaga. Keskmiselt alla saja euroga sai eelmisel aastal korteri ruutmeetri kätte ka Püssis, Kiviõlis ja Tamsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles