Pärnu haiglas kaevandas krüptoraha kaks töötajat, aga lahti lasti vaid üks (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Haigla
Pärnu Haigla Foto: Mailiis Ollino

Eelmise aasta veebruaris sai avalikuks, et Pärnu haigla ruumides kaevandati krüptovaluutat. Tänaseks on selgunud, et tööandja ruume, elektrienergiat ning internetiühendust enda hüvanguks kasutasid ära kaks töötajat, kellest on tänaseks Pärnu haigla teenistusest lahkunud vaid üks. 

Kui suur rahaline kahju kaevandamisega haiglale tekkis, seda välja ei arvutatud, sest haigla ei pidanud vajalikuks asjaga nii põhjalikult tegeleda.

Pärnu haigla informaatikateenistuse juhataja Hannes Annus ütles Geeniusele, et kokku oli haigla ruumidesse paigutatud kuus arvutit, mille eesmärk oli krüptovaluutade kaevandamine. Praegu on Pärnu haigla keldris alles neli arvutit, mis jõudsid sinna paar aastat tagasi.

Kaevandamise tegevuse avastades kontrollis arvutid üle ka riigi infosüsteemi amet (RIA), kes ei leidnud, et arvutid oleksid peale kaevandamise midagi muud teinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles