Petturid tegid bitcoin'e lubades soomlase pangaarve tühjaks

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergeuslik langes bitcoiniskeemi ohvriks.
Kergeuslik langes bitcoiniskeemi ohvriks. Foto: ODD ANDERSEN/AFP

Soome Lääne-Uusimaa uurib juhtumit, kus inimesele pakuti võimalust investeerida tuntud krüptovaluutasse bitcoin, aga selle asemel tehti tema pangaarve tühjaks. 

Kannataja sai telefonikõne väidetavalt ühelt Suurbritannia ettevõttelt, mis lubas inimesele bitcoin’e soetada. Pakkumine tundus atraktiivne ja inimene võttis selle vastu, kirjutab Yle. 

Veidi aega hiljem palus sama ettevõte inimeselt luba, et installida tema arvutisse tarkvara, mis võimaldabki bitcoin’idega kauplemist alustada.

Lääne-Uusimaa politseiinspektor Jukka Paasio ütles, et praeguste tõendite kohaselt oli tegu hoopis nuhkvaraga, mida kasutati selleks, et inimese pangaarve tühjaks teha.

Kuigi politsei ei öelnud, kui palju raha ohver kaotas, andis ta mõista, et tegu oli suure summaga. Kuna veebikurjategijad oskavad oma jälgi hästi peita ja segada, ei jäänud vargusest ühtegi jälge, lisas inspektor.

See on Soomes esimene taoline teadaolev juhtum. Seetõttu soovitab politsei suhtuda skeptiliselt pakkumistesse, kus tundmatud inimesed soovivad äri teha. «Pigem olla veidi kahtlustav, kui kõike uskuda,» ütles ta.

Viimase aastaga on maailma tuntuima krüptoraha bitcoin’i hind taevasse sööstnud. See aga meelitab ligi palju pettureid ja spekulante.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles