Eestlased ehitavad maailma suurimat krüptopanka (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangro.
Kristjan Kangro. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Singapurist tagasi Eestisse kolinud noorte eestlaste rajatud alternatiivpank Change kaasas oktoobris ICOga 17,5 miljonit dollarit ning on sihiks võtnud tõusta viie aasta pärast üheks maailma juhtivaks pangaks.

Alles paari kuu eest peakontori Aasiast Tallinnasse ümber kolinud idufirma on mõne nädalaga juurde palganud 20 töötajat, kirjutab Äripäev

Kui varem oli panga asutaja Kristjan Kangro ja tema mõttekaaslaste plaan rajada planeedi teisele poolele täielikult digitaalne mobiilipank, siis tänaseks on muutunud nii laev kui ka selle kurss.

Krüptoraha turuplatsidel kaupleva osakuga Change’i rajatav «uue ajastu pank» on Kangro sõnul tööle meelitanud kohaliku IT-sektori helgeimaid päid.

«Skype’i põhituumik koosnes parimatest IT-arendajatest. TransferWise’i tuumik Skype’i endistest töötajatest. Change’i tuumikus töötavad omakorda TransferWise’i endised töötajad. Teatepulk kandub edasi,» illustreeris Kangro.

Uuest krüptopangast loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles