Kes on Justin Sobaje ja kuidas ta jõudis Helger Lipmaani? (2)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jurist Justin Sobaje
Jurist Justin Sobaje Foto: foley.com

Justin Sobaje (hääldub Sobaadši) on Los Angelese advokaat, kes töötab 1842. aastal asutatud advokaadibüroo Foley & Lardner LLP heaks. 2010. aastal ulatus firma käive Wikipedia andmetel 633 miljoni USA dollarini. 1986. aastast alates on see alati olnud ka ajakirja American Lawyer igal aastal avaldatavas parimate advokaadibüroode esisajas. Sobaje on firmas töötanud 14 aastat. 

Kõnealuses advokaadibüroos on töötanud ka näiteks endine Wisconsini senaator Russ Feingold ja Wisconsini kuberner Jim Doyle, ent absoluutselt kõige kuulsam firma palgal olnud jurist on legendi staatuses USA ülemkohtu endine kohtunik Antonin Scalia, kes töötas Harvardi ülikoolis käies teise ja kolmanda kursuse vahelisel suvel Foley & Lardneris advokaadiabina.

Sobaje sai arvutiteaduse bakalaureuse- ja magistrikraadi California ülikooli (UCLA) inseneri- ja rakendusteaduste koolist. Hiljem õppis ta samas ülikoolis doktoriõppes juurat.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles