Selgus Läti ühe edukaima ettevõtja surma põhjus (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olainfarmi juht Valeri Malõgin.
Olainfarmi juht Valeri Malõgin. Foto: Olainfarm.lv

Eelmise aasta detsembri alguses suri Läti ravimitööstur ja lõunanaabrite üks edukamaid äri mehi Valeri Malõgin, tema surma uurinud politsei tegi nüüd avalikuks mehe surma põhjuse.

Läti eduka ravimifirma Olainfarmi juht ja omanik Valeri Malõgin suri detsembri alguses oma kodus Jūrmalas, olles vaid 52-aastane, kirjutab TVnet. Mehe surma põhjuste uurimiseks algatati kriminaalmenetlus. Uue aasta alguses avalikustati tema surma põhjuste ekspertiis ning selle kohaselt oli tegu loomuliku surmaga. Kuigi Läti politsei tellitud ekspertiis leidis, et tegu pole vägivaldse surmaga, pole kriminaaluurimist veel lõpetatud, sest on vaja viia lõpuni teised juurdlusega seotud toimingud.

Lätis on eduka ravimiärimehe ootamatu surm 9. detsembril põhjustanud palju kuulujutte, sest kaks päeva varem oli mees koos oma abikaasa, näitleja Elina Malõginaga osalenud ettevõtjate ballil.

Malõgini testament avatakse 16. jaanuaril. Kuni 13. aprillini oodatakse avaldusi võlausaldajatelt, pärijatelt ja teistelt asjasse puutuvatelt isikutelt.

Olainfarmi juhiks sai Malõgin pärast firma erastamist 1997. aastal ja tema käe all kasvas ettevõte Läti üheks suurimaks firmaks, mille käive oli 100 miljonit eurot ning mille toodangut müüdi 50 riigis. Väljaande Dienas Biznessi koostatud rikaste edetabelis oli Malõgin seitsmendal kohal ja tema varandust hinnati 70 miljonile. Olainfarmi eelmise aasta käive oli 110,693 miljonit, kasum 11,586 miljonit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles