Ümbrikupalga saaja enam puhta nahaga ei pääse (23)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi maksu- ja tolliamet on aastaid ümbrikupalkade vastu võidelnud, ei anna probleem endiselt järele.
Kuigi maksu- ja tolliamet on aastaid ümbrikupalkade vastu võidelnud, ei anna probleem endiselt järele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksuamet mängib mõttega hakata tulevikus karistama ümbrikupalga maksjate kõrval ka töötajaid, kes ümbrikupalka vastu võtavad, kirjutab Äripäev.

Eilne Äripäev kirjutas, et maksu- ja tolliamet tahab ümbrikupalga maksjatel, eelkõige ehitussektoris, jalgealuse tuliseks teha. Üha enam tundub aga, et tulevikus ei muutu elu kibedaks mitte ainult ümbrikupalga maksjatel, vaid ka töötajatel, kes on nõus töötasu mustalt vastu võtma.

Idee käis välja rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov Äripäeva raadiosaates «Poliitikute töölaud». «Võib-olla riskin siin skandaali tekitamisega, kuid minu arvates võiks maksuamet kindlasti mõelda, kas ehk peaksime muutma senist lähenemist, kuidas ümbrikupalkade vastu võidelda,» rääkis Jegorov.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles