Liiklusõnnetuste kogukahju ulatus ligi 13 miljoni euroni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii.
Avarii. Foto: Raigo Pajula.

Teist talve järjest paistab aasta esimene kvartal silma keskmisest suurema kahjude arvuga, selgub Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) poolt koondatud kindlustusandjate kahjude statistikast.


Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) andmetel registreeriti 1. kvartalis ligi 9500 liiklusõnnetust, mis oli küll 5 protsenti vähem eelmise aasta sama perioodi liiklusõnnetuste arvust, kuid siiski oluliselt suurem viimaste aastate keskmisest.

Eriline ilmastik aga leevendas õnnetuste tagajärgi: keskmine hüvitis vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 7 protsenti ehk 1335 euroni.  Kvartali juhtumite kogukulu vähenes 11 protsenti.

Liikluskindlustuse kindlustusmaksete maht oli esimeses kvartalis 4,6 protsenti väiksem 2010. aasta sama perioodi suurusest, olles vastavalt 14,5 miljonit ja 15,2 miljonit eurot.

LKFi kahjuennetuse valdkonna juhi Erik Ernitsa kinnitusel on liiklusõnnetuste situatsioonide jaotus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga muutunud.

Kui eelmisel aastal suurenesid oluliselt tagant otsasõitude ja teeandmisekohustuste eiramiste arv, siis sel aastal on need numbrid veidi väiksemad.

Kahjuennetuse valdkonna juhi andmetel on ohtlikumate liiklussõlmede nimekiri jäänud samaks võrreldes 2010. aastaga.

Enim liiklusõnnetusi toimus esimeses kvartalis Rocca al Mare ringristmikul, kus 42 õnnetusega tekitati kokku 41 500 eurot kahju. Järgnesid Ülemiste ristmik 29 ja Taksopargi ristmik 27 õnnetuse ning vastavalt 15 400- ja 27 300-euroste väljaminekutega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles