Ettevõtjad ootavad ajaloo parimat aastat (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmese juht Jaan Pillesaar.
Helmese juht Jaan Pillesaar. Foto: Mihkel Maripuu

Nagu makroanalüütikud on ka Eesti ettevõtted alanud aasta suhtes optimistlikud ja nii mõnigi neist ootab lausa ajaloo parimat aastat. Punase niidina jookseb läbi aga üleskutse: valitsus lõpetagu maksudega tõmblemine.

Eesti ühel suuremal tarkvarafirmal Helmes AS oli 2017. aasta kõigi aegade edukaim. Tõenäoliselt tuleb 2018 aga veel parem, prognoosib firma juht ja suuromanik Jaan Pillesaar. Ta viitas turuanalüüsidele, mis näitavad, et kõik nende kliendid ehk rahvusvahelised ettevõtted suurendavad peaaegu eranditult investeeringuid tarkvarasse, mis on vesi Helmese veskile.

Nii ongi Helmese ootused kõvasti tõusnud. Pillesaare sõnul on nad eelmiste aastatega võrreldes oma IT-teenuse tugevaks lihvinud ja nüüd on aeg seda laiendada. «Eeldatavasti suudame oma senise kasvutempo vähemalt kahekordistada,» on ta ambitsioonikas. Kui 2017. aasta lõpuks töötas Helmese projektidega üle maailma umbes 300 inimest, siis alanud aasta lõpuks tahetakse jõuda lausa 500 töötajani.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles