Linnamäe hüdroelektrijaama omanik plaanib taotleda õiguskaitset

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamäe hüdroelektrijaam.
Linnamäe hüdroelektrijaam. Foto: Uwe Gnadenteich

Novembris Linnamäe hüdroelektrijaama ostnud OÜ Wooluvabrik plaanib esitada halduskohtusse kaebust koos esialgse õiguskaitse taotlusega, et saaks energia tootmist jätkata.

Keskkonnaamet jättis eelmise aasta lõpus Linnamäe hüdroelektrijaama vee erikasutus-loa pikendamata, kuid uue omaniku soov on jätkata Jõelähtme muinsuskaitse aluses elektrijaamas hüdroenergia tootmist, vahendab ERRi uudisteportaal.

Samas otsustas keskkonnaamet jätta detsembris pikendamata elektrijaama vee erikasutusloa, kuna omanik ei suutunud novembri lõpuks esitada keskkonnamõjude hindamisaruannet. Lisaks selle on täitmata mitmed seaduses sätestatud normid, nagu näiteks toimiv kalapääs.

Uue omaniku hinnangul jättis keskkonnaamet keskkonnamõjude aruande koostamiseks liiga vähe aega ning kasutusloa otsuse tegemisel ei võetud arvesse kohalike soove ega Wooluvabriku õigustatud ootust äritegevusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles