Analüütikud on Tallinki aktsia ülevõtmishinna suhtes eri meelt

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai 2008. Tallinki taksod.
Mai 2008. Tallinki taksod. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läti INVL Index Direct analüütiku Andrei Martõnovi hinnangul võib strateegilise investori vahetuse puhul Tallinki väikeaktsionäridele pakutavaks aktsia ülevõtmishinnaks kujuneda 1,5-2 eurot. Teised analüütikud nii optimistlikud ei ole.

«Aktsia hinnaks võib kujuneda 1,5 või koguni kaks eurot, kuid oluline on, kuidas ja kellele ettevõte müüakse - kas osana regionaalsest infrastruktuurist või kui laevafirmat,» vahendab ERRi uudisteportaal Martõnovi sõnu.

Swedbanki Baltikumi aktsiaanalüüsi juht Marek Randma sõnul sisaldab selline prognoos mitmeid eeldusi, näiteks investori leidmine, Tallinki strateegiline investeering ja enamusosaluse müük. «Lisaks ei ole prognoosil ajapiirangut. Sellist stsenaariumi ei saa välistada, aga seda võiks pidada üheks optimistlikumaks paljudest võimalikest stsenaariumitest,» märkis ta.

Randma sõnul peab nägema, et aktsial on kasvupotentsiaal ka kaheeurose hinna juures. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles