Trump hurjutas Twitteris Amazoni

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Shawn Thew/SIPA/Shawn Thew/SIPA

USA president Donald Trump hurjutas reedel Twitteris Amazoni ja leidis, et USA Postiteenus (USPS) peaks nende pakkide vedamise eest rohkem raha küsima.

«Miks küsib iga aasta miljoneid dollareid kaotav USA Postiteenus nii vähe raha Amazoni pakkide vedamise eest, muutes nii Amazoni veel rikkamaks ja Postiteenuse vaesemaks ja lollimaks,» säutsus Trump oma 45 miljonile kasutajale. «Postiteenus peaks küsima PALJU ROHKEM pakkide vedamise eest.»

Trump kritiseerib regulaarselt Amazoni ja selle omanikku Jeff Bezos'it, kes on hetkel maailma kõige rikkaim mees ja ajalehe Washington Post omanik. Trump süüdistas augustis ettevõtet makse maksvate jaekaubanduskettide välja suretamises.

Kui USPS hakkaks äkki Amazonilt pakkide toimetamise eest rohkem raha küsima, siis võiks see suurettevõttele maksma minna ligikaudu 2,6 miljardit dollarit aastas.

Kuna USPS juhib ennast iseseisvalt, siis on nad sõlminud mitmete suurte kauplejatega konfidentsiaalsed lepingud. 2015. aastal tassis USPS hinnanguliselt laiali umbes 40 protsenti Amazoni USA pakkidest, küsides sealjuures tõenäoliselt vaid pool sellest, mida küsiks UPS või FedEx.

USPS'i rahalised kahjud ei tulene tõenäoliselt aga Amazonist, vaid hoopis hiiglaslikest töötajate tervisehoiule kuluvatest rahasummadest. Samuti on USPS'il maailma ühed kõige odavamad margi hinnad.

Allikas: Bloomberg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles