Kütusemüüjad: aasta esimestel päevadel ei tohiks bensiini hind veel tõusta (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi alates 1. jaanuarist kehtib Eestis bensiinile kõrgem aktsiisimäär ja hinnatõus on vältimatu, siis päris jaanuari esimestel päevadel ei tohiks hinnad kütusemüüjate sõnul veel kerkida ning aastavahetusel on loota isegi ajutist hinnalangust.

Alexela Grupi juhatuse liige Alan Vaht ütles ERRile, et kui rääkida kütuseturust suuremas pildis, tuginedes mujal maailmas toimuvatele muutustele, on praegu teadaoleva info alusel tõenäoline, et aastavahetusel hinnad langevad ja saavutavad oma madalpunkti 2. jaanuari hommikul. «Me ei saa teha sada protsenti vettpidavaid prognoose, küll aga saame tänaste hindade järgi rehkendada, millised hinnad saaksid tänaste hindade alusel uuel nädalal olema, sest tänased hinnad on aluseks 2. jaanuari hindadele,» selgitas Vaht.

Kütusemüüjate hinnangul tähendab 1. jaanuarist rakenduv kümme protsenti kõrgem bensiini aktsiisimäär praeguse kütusehinna baasil arvutatuna tarbijatele ligi kuue sendi suurust hinnatõusu. Nii Circle K turundusjuht Diana Veigel kui Neste Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste ütlesid, et kuna tanklates on mõningane kütusevaru, ei tõuse hind mitte uue aasta esimestel päevadel, vaid tõenäoliselt jaanuarikuu esimesel-teisel nädalal.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles