Jaapani telekomihiiglane ostab suure osa Uberist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turuosalised usuvad, et tehnoloogiaaktsiate optsiooniralli taga on Jaapani hiigelfond SoftBank.
Turuosalised usuvad, et tehnoloogiaaktsiate optsiooniralli taga on Jaapani hiigelfond SoftBank. Foto: ISSEI KATO/REUTERS

Jaapani telekommunikatsiooni- ja internetikompanii SoftBank'i juhitud konsortsium ostab kaheksa miljardi dollari eest kusagil 15 protsenti Uberist.

Uberi sõnul aitab SoftBanki raha neil laieneda ja investeerida rohkematesse tehnoloogiatesse. Tehing, mis hõlamb ka täiendavaid investeeringuid, sõlmitakse kusagil 2018. aasta alguses, kirjutab BBC.

Uberi juhatus kasvab tehinguga 11 direktori pealt 17 direktori peale, millest kaks kohta saavad SoftBank'i investorid. Konsortsiumi osalust on juba mõnda aega taga ajanud Uberi praegune juht Dara Khosrowshahi.

Paljud Uberi praegused suurinvestorid loodavad, et SoftBanki osalus vähendab endise juhi Travis Kalanicku mõju, kes tagandati juunis sõidujagamisettevõtte juhi kohalt, kuid kes on endiselt mõjuvõimas juhatuse liige.

Samuti toob tehing Uberile suurt kergendust ajal, mil ettevõte jookseb justkui ühest skandalist teise. Uber keelati hiljuti ära Londonis ning paljude teiste riikide valitsused on samuti ettevõtet uurima hakanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles