Bitcoin'i tabas jälle tagasilöök (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin võib olla aegade suurim mull.
Bitcoin võib olla aegade suurim mull. Foto: PantherMedia/Scanpix

Krüptoraha bitcoin’i hind sõidab Ameerika mägedel. Kui eile kirjutasid väljaanded, et krüptoraha hind on stabiliseerunud, siis täna sööstis see taas langusse. 

Võrreldes kolmapäevaga on bitcoin’i hind langenud umbes 10 protsenti, püsides 14 000 dollari juures tükist. Põhjuseks tõenäoliselt uudised Lõuna-Koreast, mille valitsus teatas, et nad hakkavad maailma kuulsaimat krüptorahal tugevamini sima peal hoidma, kirjutas Financial Times.

Karmistuvad regulatsioonid võivad muuhulgas tähendada seda, et hakatakse sulgema platvorme, kus bitcoin’idega kaubeldakse. Samuti võib riik keelata anonüümsete kontode avamist.

Sellega soovib Lõuna-Korea valitsus jahutada niigi ülekuumenenud turgu, mis kubiseb spekulantidest. Rool on suuruselt kolmas turg maailmas, kus krüptorahaga kaupa tehakse. Riigi valitsuse sõnul on kübervaluutadega spekuleerimine ületanud normaalsuse piiri, mistõttu tuleb neil sekkuda.

Bitcoin’i jaoks oli selle aasta kõige hullem päev ilmselt möödunud nädala reedel, mil ta kaotas pea kolmandiku oma väärtusest, langedes veidi alla 12 000 dollari.

Bitcoin’i hind on 2017. aasta algusest kasvanud umbes 15 korda. Hinnatipu saavutas krüptoraha detsembri keskel, mil ühe bitcoin’i hind küündis 19 666 dollarini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles