Maailma rikkaimate vara kasvas aastaga triljoni dollari võrra

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma rikkaim inimene Jeff Bezos.
Maailma rikkaim inimene Jeff Bezos. Foto: Dennis Van Tine/imago/Future Image/Scanpix

Maailma 500 rikkaima inimese vara väärtus kasvas sel aastal 23 protsenti ehk triljoni dollari võrra, mis on neli korda enam kui 2016. aastal, selgub Bloombergi koostatavast miljardäride edetabelist.

Eileõhtuse seisuga oli maailma 500 rikkaima inimese vara väärtus kokku 5,3 triljonit dollarit võrrelduna 4,4 triljoni dollariga eelmise aasta 26. aetsembril.

Kõige enam, 34,2 miljardit dollarit, kasvas Amazoni asutaja ja juhi Jeff Bezose vara, mis viis tema ka rikkaimaks inimeseks planeedilt ja kukutas sellelt kohalt Microsofti asutaja Bill Gatesi. Bezos’i vara väärtus on kolm börsipäeva enne aasta lõppu 99,6 miljardit dollarit, Gatesil on 91,3 miljardit dollarit.

Kõige suuremad võitjad olid Hiina 38 miljardäri kelle vara väärtus kasvas kokku 177 miljardi dollari võrra ehk 65 protsenti.

Kõige rohkem on 500 miljardäri indeksis ameeriklasi – kokku 159 kelle vara väärtus kasvas 315 miljardi dollari võrra ehk 18 protsenti kahe triljoni dollarini.

Venemaa 27 rikkaimat on Krimmi vallutamisest põhjustatud sanktsioonide valust üle saanud ning nad suutsid oma vara kasvatada 29 miljardi dollari võrra 275 miljardi dollarini.

57 tehnoloogiamiljardäri vara kasvas 262 miljardi dollari võrra ehk 35 protsenti. Tegemist oli edukaima sektoriga.

Suurim kaotaja oli Prantsusmaa telekommunikatsioonimiljardär Patrick Drahli, kelle vara kahanes 4,6 miljardi dollari võrra ehk 3,9 protsenti 6,3 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles