Vanu iPhone'e aeglasemaks kruttival Apple'il on juba kaelas üheksa kohtuasja (3)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone ja Apple'i logo.
iPhone ja Apple'i logo. Foto: Jaap Arriens/Jaap Arriens/Sipa USA

Hiljuti vanemate iPhone'i mudelite sihilikku aeglustamist tunnistanud Apple seisab silmitsi vähemalt üheksa kohtuasjaga.

Kaheksa kohtuasja on USAs sisse antud klassihagid, mis kõik süüdistavad suurettevõtet pettuses, sest nad ei teavitanud oma kasutajaid sellest, et telefonide protsessorite kiirusi vähendati (Apple'i väitel) vananevate akude pärast. Üks sarnane kohtuasi anti sisse ka Iisraelis.

Apple'i sõnul otsustati eelmisel aastal vanemate mudelite kiirusi vähendada, sest sageli ei jõudnud nende akud enam seadme protsessorit toita, tekitades nii ootamatuid väljalülitusi. Akude jõudlus teadupärast kahaneb aja jooksul. Firma pole aga selgitanud, miks nad sellisest otsusest kliente ei teavitanud.

Protsessori kiirust vähendav kood sisestati tarkvarauuendusega ja puudutab selliseid mudeleid nagu iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE ja iPhone 7.

Apple tunnistas oma tegu alles siis, kui kui Redditist alguse saanud kahtlused tegi kindlaks GeekCharts, kes tõi lagedale konkreetsed tõendid ja koostas telefonide aeglustumist näitavad tabelid.

Praeguse seisuga süüdistab enamik hagisid elektroonikatootjat katses panna oma kliente ostma uuemaid telefone, kuigi nad oleks tegelikult võinud soovi korral välja vahetada vaid aku.

Kõik hagid nõuavad rahalist hüvitust ja paar tükki nõuavad ka spetsiaalset kohtukäsku, mis keelaks Apple'il tulevikus telefonide kiiruse mõjutamise.

Allikas: Reuters

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles