Kuidas võita uus sajand?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehisintellekt. Foto on illustreeriv.
Tehisintellekt. Foto on illustreeriv. Foto: PantherMedia / Scanpix

Eestil on põhjust riigi uuel sajandil eeskuju võtta Saksamaast, kus inimesi väärtustades on õnnestunud toime panna kestev majandusime, kirjutab ettevõtluskõrgkooli Mainor juhatuse esimees Kristjan Oad Äripäevas.

Oadi sõnul on tööjõupuudus on uus normaalsus, kus aina targemat tööd saab panna tegema masina. Kuidas tulla sellest paljude tundmatute muutujatega mängust välja võitjana?

Oadi kinnitusel demonstreerib Saksa Wirtschaftswunder, kuidas majanduse materiaalne, füüsiline baas on lõpuks siiski vaid surnud raud ja kui tahes kallid seadmed iseenesest ei too rikkust.  Saksa majandusime vundamendiks on haritud, töökad ja hästi organiseeritud inimesed. 

Tööjõupuuduse oludes innustagem igaüht kasvama oma potentsiaali tipuni, kirjutab Oad. Igasugust rutiinset tööd ärategevate masinate maailmas las iga inimene teada ja osata ikka rohkem, kui vahetuks ülesandeks tarvis.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles