POSTIMEHE INTERVJUU Võtta inimestelt ära säästmiskohustus on vastutustundetu (34)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank ASi juht Robert Kitt.
Swedbank ASi juht Robert Kitt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Swedbanki juhatuse esimees Robert Kitt on mures meie inimeste tuleviku pärast ja kardab, et 30 aasta pärast ei jätku pensionäridel raha. Selle asemel et rääkida kohustusliku teise samba lõpetamisest, tuleks see teha hoopis paindlikumaks, lubades näiteks sellesse panna kohustusliku kahe protsendi asemel rohkem. Postimehe aastalõpuintervjuus rääkis pangajuht pangandussektori seisust, olematust kapitaliturust ja majandusest, aga ka panganduse tulevikust.

-Kuna see on aastalõpuintervjuu, ei hakka ma pikka sissejuhatust tegema ja küsin kohe, millised on need kolm (või ka rohkem) märksõna, mis meie pangandussektorit lõppeval aastal kõige rohkem iseloomustavad.

Esimene mõte on see, et eelmisel kolmel-neljal aastal olid Eesti majanduses asjad tegelikult väga hästi, aga kasvuarv tuli vilets. Selle aasta kohta võib öelda, et alusmajandus ei ole oluliselt muutunud, kõik suundumused on samad, lihtsalt ühekordset mõju avaldanud muutusi, mis meie majanduskasvu alandasid, tänavu ei olnud.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles