Saarlastel on viimaks ometi lootus suurele lennukile ja kolmandale laevale (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Kadri Simson.
Minister Kadri Simson. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Valitsus toetas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ettepanekut tellida 2019. aasta juunist Saaremaa ja Hiiumaa lennuliinidele kaks eraldi lennukit. 

Saarlaste jaoks tähendab see, et liinile on oodata praegusest suuremat lennukit, kirjutab Saarte Hääl.

Ministeeriumi teatel kuulutab maanteeamet liini opereerimise hanke välja järgmise aasta esimesel poolel ja plaani kohaselt hakkakski Tallinna–Kuressaare–Tallinna vahet lendama senisest suurem lennuk. Väiksema täitumusega Hiiumaa liinil jätkaks aga 19-kohaline lennuk.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul näitab lennustatistika, et Saaremaa liinile on tõepoolest vaja suuremat lennukit. “See on ka saarlaste endi selge soov, sest praegune 19-kohaline lennuk pole piisavalt suur kõikide soovijate teenindamiseks,” ütles Simson.

Lisaks arutas valitsus neljapäeval parvlaevaühenduse korraldamist Virtsu–Kuivastu liinil tuleva aasta suvel. Otsuse kohaselt hakkab reiside tippkoormust katma kolmanda laevana praegune varulaev Regula ja asenduslaevaks prahib TS Laevad suviseks ajaks eraldi aluse.

Ühtlasi esitab majandus- ja taristuminister valitsusele järgmiseks kevadeks ettepanekud pikaajalisema lahenduse leidmiseks kolmandale laevale Saaremaa liinil.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles