Maksuparadiisidest tuli kolmandik otseinvesteeringuid ELi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Kin Cheung/AP

Aastataguse seisuga olid maksuparadiisides registreeritud ettevõtted teinud 29,3 protsenti kõikidest mujalt maailmast Euroopa Liitu tulnud otseinvesteeringutest kogusummaga 1,8 triljonit eurot, selgub Eurostati andmetest.

Kolm neljandikku sellest tuli eriotstarbeliste ettevõtete kaudu, millel puudub lähteriigis majanduslik tegevus, kirjutab Äripäev.

Maksuparadiiside alla on Eurostati andmebaasis kantud 40 riiki: Euroopast Liechtenstein ja Gibraltar; Kesk-Ameerikast Panama ning Kariibi mere saared nagu Bermuda, Bahama, Kaimani saared ja Neitsisaared ning Aasia finantskeskused nagu Bahrein, Hong Kong, Singapur ja Filipiinid.

Kõige suurem otseinvesteeringute vahetamine toimub endiselt Ameerika Ühendriikide ja Euroopa Liidu vahel. USA ettevõtted on teinud otseinvesteeringuid Euroopas 2,4 triljoni dollari ulatuses ning sinna on Euroopast läinud 2,7 triljoni dollarit. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles