Hansabuss võttis Läti bussiturust järgmise ampsu

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansabuss neelas taaskord tüki Läti bussiturust.
Hansabuss neelas taaskord tüki Läti bussiturust. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Hansabuss AS-i Läti tütarettevõte Tukuma Auto SIA omandas Läti bussifirma Ludzas ATU SIA, mis pakub bussitranspordi teenuseid peamiselt Ludza linnas ja maakonnas. 

Tehingu tulemusel moodustab Hansabussi turuosa Lätis konkurentsile avatud avaliku bussiliiniveo ja tellimusvedude segmendis hinnanguliselt üle 10 protsendi, teatas ettevõte. 

Hansabussi jaoks on Ludzas ATU omandamine neljas ettevõtte ostutehing Baltikumis viimase 18 kuu jooksul ning kolmas ettevõtte ostutehing Lätis. Tegu on järgneva sammuga 2020. aastal toimuvaks Läti bussitranspordituru avanemiseks valmistumisel.

«Plaanime jätkata aktiivset laienemist Baltikumis kõikides bussitranspordisektori segmentides vastavalt turuolukorrale,» ütles Hansabuss AS-i juhatuse liige Neeme Tammise. 

Ludzas ATU SIA teenindab peamiselt Ludza linna- ja maakonnaliine ning pakub tellimusvedude teenust. Ettevõtte käibe prognoos 2017. aastaks on ligikaudu miljon eurot. Ettevõttes töötab kokku 30 inimest ning masinaparki kuulub ligi 20 sõidukit, sealhulgas 16 bussi.

Tehingu tulemusena suureneb Hansabussi Läti äriüksuse aastakäive ligi kaheksa miljoni euroni, töötajate arv üle 265 inimese ning masinapark üle 140 sõiduki. Nii konkurentsile avatud avalike lokaalsete liinivedude kui tellimusvedude turul moodustab Hansabussi turuosa Lätis hinnanguliselt üle 10 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles