Admiral Marketsi võlakirjamüük jäi lahjaks

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs
Tallinna börs Foto: Tairo Lutter / Postimees

Finantsturgudel veebipõhist kauplemisteenust pakkuva Admiral Markets ASi võlakirjaemissioon Tallinna börsil jäi lahjaks, kuna väärtpabereid märgiti vaid kolmandik soovitust. 

Detsembri keskpaigas väldanud avaliku pakkumise ajal märkisid investorid ettevõtte võlakirju 1,8 miljonit euro eest. Ettevõtte eesmärk oli jõuda aga 5 miljoni euroni. Kokku osales emissioonis 306 investorit ning keskmine märkimissumma oli  5 970 eurot, teatas firma.

Admiral Markets ASi juhatuse liige Sergei Bogatenkov ütles, et nad on väga tänulikud kõigile investoritele, kes usuvad ettevõttesse ning osalesid emissioonis.

«Jaeinvestorite seas saavutasime püstitatud eesmärgi ning saime positiivset tagasisidet mitmelt institutsionaalselt investorilt, kes oleks aga vajanud märkimisotsuse tegemiseks rohkem aega,» ütles Bogatenkov.

Nasdaq Tallinna börs on alustanud menetlust Admiral Markets AS-i võlakirjade noteerimiseks börsi Balti võlakirjade nimekirjas ning ettevõte jätkab menetlust, et võlakirjad saaksid noteeritud 2018. aasta esimeses kvartalis.

«Peame võlakirjaemissiooni positiivseks kogemuseks meie teel avalikuks ja avatud ettevõtteks ning julgustame teisi ettevõtteid, kes kaaluvad oma aktsia- või võlakirjaemissiooni,» ütles Bogatenkov.

Võlakirjaemissioon mahuga kuni 5 miljonit eurot oli suunatud Balti riikide institutsionaalsetele ja jaeinvestoritele. Kokku pakkus Admiral Markets AS 50 000 võlakirja nominaalväärtusega 100 eurot.

Võlakirjade intressimäär on 8 protsenti aastas ning intressimaksed toimuvad kaks korda aastas. Võlakirjade lunastamistähtaeg on 28. detsember 2027, mil emitent peab kõik võlakirjad tagasi ostma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles