Eluasemehinnad on ajaloo tipus

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja- ja korterihinnad pole kunagi nii kõrged olnud.
Maja- ja korterihinnad pole kunagi nii kõrged olnud. Foto: SCANPIX

Tänavu kolmandas kvartalis tõusid eluasemete hinnad aastaga 4,7 protsenti ja jõudsid Eesti lähiajaloo kõrgeima tasemeni, minnes mööda eelmisest, 2007. aasta tipust. 

Kasv oli märkimisväärne isegi selle aasta teise kvartaliga võrreldes – korterite hinnad kerkisid 3,5 ja majade hinnad 2,9 protsenti, teatas statistikaamet.

Möödunud aasta kolmanda kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 4,2 protsenti ja majade hinnad 6,2 protsenti. Korterite hinnad tõusid Tallinnas 3,6 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 4,4 protsenti ning ülejäänud Eestis 6,7 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade (ühepereelamud, paarismajad ja ridaelamud) kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles