Tallinki müügikava on muutunud konkreetseks (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki suuromaniku Ain Hanschmidti sõnul on praegu hea aeg ettevõtete müügiks.
Tallinki suuromaniku Ain Hanschmidti sõnul on praegu hea aeg ettevõtete müügiks. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Läänemere suurima meretranspordifirma Tallink müügikava on muutunud konkreetseks, dokumentatsioon võimalikele pakkujatele on välja saadetud ning juba on sõlmitud mõned mittesiduvad kokkulepped.

Meediakompanii Acuris (endine Mergermarket Group) kirjutab, et jaanuari lõpus selgub, milline pakkuja läheb järgmisesse ettevõtte igakülgse hindamise (due diligence) faasi, sõnas üks allikas ühinemistele ja ülevõtmistele spetsialiseerunud meediaväljaandele. Indikatiivne pakkumine peaks tehtama eeldatavasti 25. või 26. jaanuaril.

Väljaande allikate sõnul pakub Tallink huvi nii finants- kui ka strateegilistele investoritele. Loogilisteks pakkujateks oleksid klassikalised infrastruktuuriettevõtetele spetsialiseerunud investeerimis- ja erakapitalifondid nagu Terra Firma, Arcus Infrastructure Partners ja First State Investments Londonis ning USA suur investeerimispank Morgan Stanley.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles