Maailmapank laenab Pakistanile 825 miljonit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani naised usupühal.
Pakistani naised usupühal. Foto: FAISAL MAHMOOD/REUTERS

Maailmapank andis Pakistanile 825 miljoni dollarise laenu riigi energiataristu uuendamiseks ja rahanduse korda seadmiseks.

Veidi üle poole laenust ehk 425 miljonit kasutatakse riigi elektrivõrgu kaasajastamiseks, teatas Maailmapank kolmapäeval.

Pakistanil on viimastel aastatel suutnud leevendada aastaid kestnud energiakriisi ja tõsta tootmist, kuid kehva võrgu tõttu on elektri jaotamine endiselt raskendatud.

Peaminister Shahid Abbasi ütles hiljuti, et riigi elektrisüsteemi on lisatud 10 000 megavatti tootmisvõimsust ning tuleval kahel aastal lisatakse veel sama palju.

«Paranenud energiapakkumine aitab rahuldada pakkumist ja vähendada katkestuste arvu ja kestvust,» ütles Maailmapanga riigi juht Illango Patchamutu.

Ülejäänud 400 miljonit eraldatakse riigi rahanduse korrastamiseks ning seeläbi tervishoiu- ja haridusteenuste pakkumise parendamiseks.

Juunis lõppenud eelarveaastal kasvas Pakistani majandus 5,3 protsenti ja käesolevaks aastaks on valitsus kasvueesmärgiks seadnud 6 protsenti. Pakistani eelarvedefitsiit on ligi 4 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles