Riik investeerib lennujaama arengusse 300 miljonit eurot

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam.
Tallinna Lennujaam. Foto: Toomas Huik

Majandusminister Juhan Partsi sõnul investeerib riik järgmise 20 aasta jooksul Tallinna lennujaama arengusse 300 miljonit eurot.

Minister ütles, et seda raha hakatakse investeerima 2013. aastast projektidesse, mis praegu on veel ettevalmistamisel. Parts avaldas lootust, et lennujaama areng motiveerib omakorda erafirmasid sinna investeerima. Näiteks, et mõni lennundusega tegelev firma avab lennujaama territooriumil oma esinduse.

Täna otsustas valitsus anda lennujaamale 1,3 miljoni euro väärtuses kinnisvara. Tegemist on lennujaama vahetus läheduses asuvate kinnistutega, kuhu ehitatakse uus paralleelne ruleerimistee, lennuraja pikendus (sh lähenemistuled ja navigatsiooniseadmed), perroonid koos lennukite seisuplatsidega ning nende teenindamiseks vajalik infrastruktuur ja hooned (lennukite angaarid ja hooldekompleksid, kaubakäitluskompleksid jne) ning patrullteed ja piirded.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles