Osa Jaapani tuumajaamu võib kasutada vigaseid Mitsubishi tooteid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kansai Electricule kuuluv Takahama tuumajaam.
Kansai Electricule kuuluv Takahama tuumajaam. Foto: KYODO/REUTERS

Jaapani energiahiid Kansai Electric teatas kolmapäeval, et osa nende tuumajaamadest võib kasutada võltsitud kvaliteediandmetega Mitsubishi tooteid.

Nimelt avastas elektrifirma, et Takahama ja Ohi tuumajaamades kasutatakse laialdaselt firma Mitsubishi Cable Industries valmistatud kummist tihendeid, mille kvaliteediandmed võivad olla võltsitud.

Avastus tuli pärast seda, kui Kansai sulges ajutiselt ühe oma tuumajaama, et kontrollida mõni aeg tagasi suurde kvaliteediskandaali sattunud Kobe Steeli  valmistatud detaile. Elektrifirma sõnul pole nad ühtegi kriitilist turvariski praegu õnneks leidnud.

Mitsubishi Materials teatas eelmisel kuul, et on saatnud võltsitud kvaliteediandmetega tooteid enam kui 300 kliendile. Tegu on järjekordse Jaapani suurfirmasid ümbritseva kvaliteediskandaaliga, kuhu on sattunud muuhulgas ka Nissan, Subaru ja Kobe Steel.

Allikas: Reuters

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles