Tööstustoodangu tootjahinnaindeks jätkas novembris tõusu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikatööstus
Elektroonikatööstus Foto: Sander Ilvest

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2017. aasta novembris võrreldes oktoobriga 0,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta novembriga 3,3 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas novembris eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnalangus joogitootmises ja puittoodete tootmises.

2016. aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete, piimatoodete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta novembris võrreldes oktoobriga 0,4 protsenti ja võrreldes 2016. aasta novembriga 5,3 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis novembris keskmisest enam naftasaaduste, ravimpreparaatide ja toormetsa hind, samas langes mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning keemiatoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta novembris võrreldes oktoobriga 0,7 protsenti ja võrreldes 2016. aasta novembriga 4,0 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis novembris keskmisest enam naftasaaduste, rõivaesemete ja keemiatoodete hind, samas langes toormetsa, paberi ja pabertoodete ning mootorsõidukite hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles