Pankurid «Foorumis»: majanduskriisi ei paista, kinnisvarabuumi ka pole (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahatähed
Rahatähed Foto: SCANPIX

Eesti pangajuhid arutasid selle aasta viimases «Foorumis» majanduse väljavaadete üle ning tõdesid, et uut kriisi praegu ei paista, kuid hea aeg ei kesta ka igavesti, vahendas ERR. Pangajuhtide sõnul eluasemeturul buumi ei ole.

Swedbanki juhatuse esimees Robert Kitt ütles «Foorumis», et Eesti majanduse väljavaated on tänase seisuga päris head, sest niisuguseid kasvunumbreid pole tükk aega olnud. «Selle aasta lõpuks näeme nii rekordilisi palgafonde kui ka ettevõtete rekordilähedasi kasumeid,» kommenteeris Kitt.

Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo nõustus, et Eesti inimesed elavad praegu paremini kui enne, kuid LHV Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul ei saa praegune olukord lõputult kesta.

Ka Luminor Eesti juht Gunnar Toomemets märkis, et Eesti majandus on praegu tsükli tõusufaasis ja küsimus on selles, kui kaua see kestab, kas kaks või kümme aastat. «Aga see mingil hetkel saab läbi, sest majandustsüklit murda ei saa, me peaksime kindlasti olema valmis ka selleks, et mingil hetkel tulevad raskemad ajad nii klientidel, riigil kui ka võib-olla pankadel,» ütles Toomemets.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles