Tööõnnetuste pärast Eesti Põlevkivist lahkunud juhi palkas konkurent

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tänavu suvel Eesti Põlevkivist lahkuma sunnitud allmaatööde juht Aleksandr Borovkov on asunud tööle Viru Keemia Gruppi ja tegeleb Ojamaa kaevanduse rajamisega.

Aastaid Eesti Põlevkivi kaevandustes töötanud Borovkov on ametis keemiakontserni tütarettevõtte VKG Kaevandused peainsenerina, kirjutab Põhjarannik.


«Kuna VKG käsutuses olevas Ojamaa kaevanduses tehakse juba läbindustöid, siis on meile suur vedamine, et saime oma meeskonda selle valdkonna suure asjatundja,» rääkis VKG Kaevandused OÜ juhatuse liige Toomas Põld.

Ta lisas, et Borovkovi kogemus ja teadmised tulevad kontserni uuele projektile kahtlemata kasuks.

Aleksandr Borovkov on töötanud Tammiku ja Viru kaevanduses, Narva karjääris, Estonia kaevanduse direktorina, viimasel ajal aga Eesti Põlevkivi allmaatööde juhina.

Käesoleva aasta 1. juulist lõpetati temaga tööleping, pärast seda kui kaevandustes oli toimunud vähem kui poole aasta jooksul kolm surmaga lõppenud tööõnnetust.

Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Ilmar Jõgi tõdes, et Borovkov on küll tugev spetsialist, ent nende vaated läksid lahku selles, kuidas kaevandusi arendada tuleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles